Categoriearchief: Homepage

Tbv automatisch plaatsen bericht op Homepage

Zaterdag 8 okt.: ‘Eindigheid, als bron van leven’, zevende workshop van cyclus 2022

Eindigheid en dood zijn een onvervreemdbaar deel van het leven. Toch associëren we ze niet snel met gezondheid en geluk. Sterker nog, de grond van ons denken en handelen is vaak het vermijden of uitbannen van tijdelijkheid.

Welke consequenties heeft deze ontkenning voor hoe we in het leven staan?
En wat gebeurt er met onze levenskracht als we aanvaarden dat eindigheid in ieder moment zit?
Kunnen we de diepere schoonheid van het leven ervaren door haar fragiliteit onder ogen te zien?
In deze workshop gaan we dit verkennen.

Begeleiding: Ton Backus, mindfulnesstrainer en lid van de Internationale Staf van Unity in Duality, in samenwerking met senior studenten.

Deze workshop is onderdeel van de workshop cyclus 2022 “Transformaties voor het dagelijks leven”, maar kan ook apart gevolgd worden.

Praktische informatie

Plaats: Piet Gerritszaal, Mgr. Suyslaan 4, Heilig Landstichting (bij Nijmegen)

Tijden: 9.30 tot 17.00 uur

Kosten: € 60 inclusief lunch (kleine beurs en studenten UD € 50)
Bij inschrijving voor meer dan twee workshops: € 50 per workshop (kleine beurs en studenten UD € 45)

Aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Meer info? Mail naar: info@tarab-instituut.nl of contactformulier

Retraite: “Dzogchen, onze natuurlijke staat” 22-26 okt.2022

met LENE HANDBERG

In het boeddhisme gaan we ervan uit dat we van nature vrij en verlicht zijn. Een natuur die verborgen ligt in de diepere lagen van ieders bewustzijn en tevens de diepste aard van alle bestaan is. Dat meer ervaren legt een stevige grond in verbondenheid onder ons bestaan.
Vaak wordt de weg daar naar toe gezien als een langzaam proces, van regelmatig oefenen, met vallen en opstaan. De Dzogchen-benadering is van een compleet andere orde. Zij wordt ook wel het ‘onmiddellijke’ pad genoemd waarbij de diepste aard van het bestaan direct wordt benaderd.

Deze directe benadering omvat specifieke meditaties die een onverwachtse eenvoud kennen maar tegelijkertijd ontregelend zijn voor onze gewone manier van reageren en zelfs van mediteren. Dat maakt hen simpel van instructie, tegelijkertijd lastig om meesterschap over te krijgen.
Tarab Tulku heeft een eigen benadering van deze diepste natuurlijke staat ontwikkeld, waarbij hij gebruik maakt van onze alledaagse ervaringen om de natuurlijke staat van eenheid te openen.

Deze retraite is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in deze benadering; enige ervaring met meditatie is vereist.


Lene Handberg vJWe zijn erg blij dat Lene Handberg deze retraite wil begeleiden. Zij onderwijst de Dzogchen zoals zij daarin is ingewijd door Tarab Tulku XI, een belangrijk Tibetaanse leraar die lange tijd in het westen leefde en lesgaf.
Zij ontwikkelde samen met hem Unity in Duality, een training in de boeddhistische psychologie en filosofie, waarvan zij sinds zijn dood hoofddocent is. Deze opleiding wordt in een groot aantal landen gegeven. Zij verblijft in dat verband ook regelmatig in India om het door hem ontwikkelde programma terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.

Zij wordt geassisteerd door: Frances Nijssen en Caroline Vossen, stafleden van het Tarab Instituut International


Praktische informatie

Locatie: The Land of Now Veenweg 9a, 9628TW Siddeburen, Nederland

Data retraite: van zaterdag 22 oktober 10.00 uur tot en met woensdag 26 oktober 17.00 uur

Prijzen:
€ 650 all in (volpension en trainingsgeld);
studenten UD en kleine beurs € 575
U slaapt in een tweepersoonskamer. Het is helaas niet meer mogelijk te kiezen voor een 1-persoonskamer. U kunt in het aanmeldingsformulier eventueel aangeven met wie u een kamer wil delen.

De organisatie van deze week ligt in handen van Tarab Instituut Nederland
Meer informatie: info@tarab-instituut.nl

Aanmelden: via aanmeldingsformulier

UD-Workshops 2022 v2

Workshop cyclus 2022 Transformaties voor het dagelijks leven

De wereld wordt steeds dynamischer en complexer, zij stelt ons voor grote uitdagingen. Waar vinden we stabiliteit in deze hectiek? Hoe blijven we met elkaar in verbinding? En hoe geven we richting aan ons leven?

Unity in Duality, de psychologie en filosofie van de onderlinge verbondenheid, heeft als uitgangspunt dat de wereld bestaat op basis van onderlinge relatie. Essentieel daarin is het inzicht dat verbondenheid de grond is van ons bestaan. Dit ervaren is een diepgaande transformatie die ons in contact brengt met een natuurlijke harmonie, onze relaties verdiept en wijsheid laat vinden voor de wereld van nu.

In dit programma kun je kennismaken met dit gedachtegoed en verschillende aspecten van deze transformatie ervaren. De workshops kennen een afwisseling van meditatie en inleiding en uitwisseling. Zij zijn apart te volgen en bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de thema’s.

Voor de inhoud per workshop, data en meer info: zie de UD workshops 2022 pagina

Kennismaken met Unity in Duality d.m.v. wekelijkse maandagavond meditatie!

We leven in roerige tijden, waarin we voor grote uitdagingen staan. Als er iets is dat daarin helder wordt, dan is het dat we meer van elkaar afhankelijk zijn dan dat we beseffen. Het individuele als basis van ons bestaan lijkt haar tijd te hebben gehad; het gaat nu om het vinden van een diepere verbinding en met onszelf, andere mensen en de wereld om ons heen om van daaruit tot handelen te komen.

Unity in Duality, de psychologie en filosofie van het Tibetaans Boeddhisme, heeft als essentie dat de wereld bestaat op basis van onderlinge relatie. Dit ervaren als grond van het bestaan in meditatie en daarbuiten geeft een radicaal andere kijk op wie we zijn en wat de wereld van ons vraagt. Het brengt ons in contact met een natuurlijke harmonie die onze relaties verdiept en wijsheid laat vinden in deze complexe wereld.

Wil je eens kennismaken met Unity in Duality ?

Iedere maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur begeleidt Lene Handberg, hoofddocent en Educational Director van het Tarab Institute International, na een korte inleiding een meditatie via Zoom.Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Voertaal is Engels.

Wil je deelnemen? Stuur dan je e-mailadres naar info@tarab-instituut.nl of via het contactformulier , dan sturen wij je de link.
Deze meditaties zijn ook later te beluisteren; ook daarvoor sturen we je dan een linkje.