Unity in Duality een introductie in vier meditatieve avonden in Nijmegen en Tilburg.

We leven in bijzondere tijden, waarin we voor grote uitdagingen staan. Het individuele als ijkpunt van ons bestaan lijkt haar tijd te hebben gehad; het gaat nu om het vinden van de diepere verbinding met andere mensen en de wereld om ons heen.

Unity in Duality, de psychologie en filosofie van de onderlinge verbondenheid, heeft als uitgangspunt dat de wereld bestaat op basis van onderlinge relatie. Dit ervaren als grond van het bestaan brengt ons in contact met een natuurlijke harmonie die onze relaties verdiept en wijsheid laat vinden in deze complexe wereld.

Hoe komen we daar? De aard van het contact met onszelf bepaalt de kwaliteit van onze ervaring van de wereld. De sleutel ligt dus in het meer en meer in contact komen met onze eigen natuurlijke staat van zijn, voorbij het individuele, voorbij taal en emoties om ons van daaruit te openen voor dit dieper contact met anderen en de wereld om ons heen. Dit proces staat centraal in deze vier avonden. Door meditatie en korte inleidingen zal dit tot ervaring worden gebracht.

Praktische informatie

Nijmegen

Data: vrijdagavond 29 oktober, 12 november, 3 december en 17 december
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Gebouw van Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX, Nijmegen

Tilburg

Data: dinsdagavond 9 en 23 november, 7 en 21 december
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Goirkestraat 45 te Tilburg

Kosten en inschrijving:

De bijdrage in de kosten: is € 50.

Inschrijving: info@tarab-instituut.nl of via contactformulier
Geef even aan welke locatie je voorkeur heeft.

Kennismaken met Unity in Duality d.m.v. wekelijkse maandagavond meditatie!

We leven in roerige tijden, waarin we voor grote uitdagingen staan. Als er iets is dat daarin helder wordt, dan is het dat we meer van elkaar afhankelijk zijn dan dat we beseffen. Het individuele als basis van ons bestaan lijkt haar tijd te hebben gehad; het gaat nu om het vinden van een diepere verbinding en met onszelf, andere mensen en de wereld om ons heen om van daaruit tot handelen te komen.

Unity in Duality, de psychologie en filosofie van het Tibetaans Boeddhisme, heeft als essentie dat de wereld bestaat op basis van onderlinge relatie. Dit ervaren als grond van het bestaan in meditatie en daarbuiten geeft een radicaal andere kijk op wie we zijn en wat de wereld van ons vraagt. Het brengt ons in contact met een natuurlijke harmonie die onze relaties verdiept en wijsheid laat vinden in deze complexe wereld.

Wil je eens kennismaken met Unity in Duality ?

Iedere maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur begeleidt Lene Handberg, hoofddocent en Educational Director van het Tarab Institute International, na een korte inleiding een meditatie via Zoom.Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Voertaal is Engels.

Wil je deelnemen? Stuur dan je e-mailadres naar info@tarab-instituut.nl of via het contactformulier , dan sturen wij je de link.
Deze meditaties zijn ook later te beluisteren; ook daarvoor sturen we je dan een linkje.

Workshop en retraite over het werken met dromen en het droombewustzijn 23; 24-27 okt.2021

DE HELENDE KRACHT VAN ONZE DROMEN
workshop: 23 oktober
retraite: 24-27 oktober

met LENE HANDBERG

Als we in slaap vallen, richten we onze aandacht op een natuurlijke manier naar binnen. We bereiken zo vanzelf een andere staat van bewustzijn. Droomyoga, het beoefenen van meditatie tijdens de droom, maakt hier gebruik van. De poort ernaar toe is het ontwikkelen van luciditeit, helder aanwezig zijn in onze dromen. Hoewel droomyoga een van de hogere vormen van spirituele praktijk is, hebben ook de beoefeningen in het beginstadium al een sterk helend effect op onze geest.
In deze workshop leren we de achtergronden van droomyoga kennen en hoe te werken met dromen in het kader van persoonlijke en spirituele groei. In de daaropvolgende retraite brengen we dat tot diepere ervaring en ontwikkelen we meer luciditeit in onze dromen.


Lene Handberg vJWe zijn erg blij dat Lene Handberg deze workshop en retraite wil begeleiden. Zij onderwijst de droomyoga zoals zij daarin is ingewijd door Tarab Tulku XI, een belangrijk Tibetaanse leraar die lange tijd in het westen leefde en lesgaf. Zij ontwikkelde samen met hem Unity in Duality, een training in de boeddhistische psychologie en filosofie, waarvan zij sinds zijn dood hoofddocent is. Deze opleiding wordt in een groot aantal landen gegeven. Zij verblijft in dat verband ook regelmatig in India om het door hem ontwikkelde programma terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.

Zij wordt geassisteerd door: Frances Nijssen en Caroline Vossen, stafleden van het Tarab Instituut International


Praktische informatie

Locatie:
workshop: Piet Gerritszaal, Mgr Suyslaan 4, Heilig Landstichting
retraite: Dominicanenklooster, Stadsdam 1, Huissen.
Er wordt hier naar keuze, overnacht in een- of tweepersoonskamers

Data:
workshop: zaterdag 23 oktober 2021; van 9.30 tot 17.00 uur
retraite: van zondag 24 oktober 10.00 uur tot en met woensdag 27 oktober 17.00 uur

Prijzen:
workshop (inclusief lunch): € 100; studenten UD en kleine beurs € 75.
retraite: € 650,- all in (volpension en trainingsgeld) ; studenten UD en kleine beurs € 575,-.
Bij een eenpersoonskamer betaal je een toeslag van € 58,50
Deelnemers aan de retraite hebben gratis toegang tot de workshop

De organisatie van deze week ligt in handen van Tarab Instituut Nederland
Meer informatie: info@tarab-instituut.nl

Aanmelden: via aanmeldingsformulier

Transformatie, een stervensproces 13 en 14 maart 2021

‘een meditatieve workshop over verdieping en overgave’

(online) met LENE HANDBERG 13 en 14 maart 2021

Het ijkpunt van waaruit we contact hebben met de wereld om ons heen is de ervaring van een ‘zelf’. Dit zelf verandert van moment tot moment in relatie met haar omgeving en kent vele niveaus en dynamieken. Afhankelijk van de aard van dit zelf ervaren we de aard van de ons omringende werkelijkheid. Wanneer we ons willen openen voor diepere en meer subtiele lagen van het bestaan dan vraagt dit van ons een fundamentele transformatie van dit zelf; een proces dat wel eens wordt vergeleken met sterven.
Tijdens dit weekend maken we vooral meditatief kennis met dit proces van sterven van ons dagelijkse zelf en zullen we door inleiding en meditatie geleid worden naar meer subtielere lagen van het bestaan.


Lene Handberg vJLene Handberg is hoofddocent en decaan van de opleiding ‘Unity in Duality’, die in meerdere landen van Europa en daarbuiten wordt gegeven. Zij ontwikkelde, samen met Tarab Tulku Rinpoche, een studie- en meditatieprogramma waarmee het Tibetaans Boeddhisme vanuit een psychologisch perspectief wordt ontsloten. Voor zijn dood heeft Tarab Tulku haar gevraagd zijn werk voort te zetten. In dat kader geeft zij workshops en retraites over de hele wereld en verblijft ze, gesteund door onder andere de Dalai Lama, regelmatig in India om de door hem ontwikkelde inzichten ook terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.


Een bijzonder weekend in tijden van Corona:

Zoals de ontwikkelingen rondom het Covid-19-virus zich aftekenen vinden wij het nog steeds niet meer verantwoord om dit weekend fysiek te organiseren. Hoe graag we dat ook zouden willen, het reizen van Lene (Handberg) van en naar Denemarken en het met meerdere mensen in een ruimte aanwezig zijn, is met zo veel besmettingen, een te groot risico. Wij hebben dan ook besloten om dit weekend wederom via Zoom aan te bieden.
Het betekent dat meditatie een belangrijke plaats zal innemen, dat sessies niet langer zullen duren dan anderhalf uur, dat er regelmatig in het Nederlands zal worden uitgewisseld en er zullen ook verschillende intermezzo’s zijn waarin op een andere manier onze geest zal worden uitgedaagd.


Praktische informatie

Workshop: zaterdag 13 maart (9.30 tot 17.00 uur) en
zondag 14 maart (9.30 tot 16.00 uur)
Locatie: via Zoom
Kosten: standaard € 80; UD studenten € 70; kleine beurs € 50

De organisatie van deze week ligt in handen van Tarab Instituut Nederland.
Meer informatie en aanmelding: info@tarab-instituut.nl of via contactformulier
Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw bijdrage op rekening NL47 RABO 01360 550 95 t.n.v. Tarab Instituut Nederland o.v.v. ’transformatie 2021′.
U ontvangt dan voor aanvang van het weekend een link voor de Zoom-meeting.

Innerlijke balans: bron van dieper inzicht, 21-22 nov.2020

Een meditatieve workshop over het werken met subtiele energie,

met LENE HANDBERG op 21 en 22 november 2020

Soms gaat in het leven ineens alles vanzelf. We krijgen energie van wat we doen en we zijn in harmonie met de wereld om ons heen. Een dergelijke ervaring lijkt een bijzondere speling van het lot, maar is in feite een natuurlijk proces dat ontstaat omdat er balans is tussen de verschillende subtiele energieën in onszelf en daarbuiten. Daardoor kunnen we de wereld ervaren in haar natuurlijke harmonie. Iets wat juist in deze turbulente tijden van groot belang kan zijn. Wat zijn deze subtiele energieën, hoe kunnen we daar mee werken en wat is het weten dat dan ontstaat?
In deze workshop leren we deze energieën kennen en in meditatieve oefeningen werken we aan hun balans en harmonie. Daarbij hebben we speciale aandacht voor de centrale energie van het hart, de plaats waar diepere verbondenheid en weten zich opent.


Lene Handberg vJLene Handberg is hoofddocent en decaan van de opleiding ‘Unity in Duality’, die in meerdere landen van Europa en daarbuiten wordt gegeven. Zij ontwikkelde, samen met Tarab Tulku Rinpoche een studie- en meditatieprogramma, waarmee het Tibetaans Boeddhisme vanuit een psychologisch perspectief wordt ontsloten. Voor zijn dood heeft Tarab Tulku haar gevraagd zijn werk voort te zetten. In dat kader geeft zij workshops en retraites over de hele wereld en verblijft ze, gesteund door onder andere de Dalai Lama, regelmatig in India om de door hem ontwikkelde inzichten ook terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.


Een bijzonder weekend in tijden van Corona:

Zoals de ontwikkelingen rondom het Covid-19-virus zich aftekenen vinden wij het niet meer verantwoord om dit weekend fysiek te organiseren. Hoe graag we dat ook zouden willen, het reizen van Lene (Handberg) van en naar Denemarken en het met meerdere mensen in een ruimte aanwezig zijn, is met zo veel besmettingen, een te groot risico. Wij hebben dan ook besloten om dit weekend via Zoom aan te bieden. Een grote uitdaging!
Het betekent dat meditatie een belangrijke plaats zal innemen, dat sessies niet langer zullen duren dan anderhalf uur, dat er regelmatig in het Nederlands zal worden uitgewisseld en er zullen ook verschillende intermezzo’s zijn waarin op een andere manier onze geest zal worden uitgedaagd.

Praktische informatie

Workshop: zaterdag 21 november (9.30 tot 17.00 uur) en
zondag 22 november (9.30 tot 16.00 uur)
Locatie: via Zoom
Kosten: standaard € 80; UD studenten € 70; kleine beurs € 50

De organisatie van deze week ligt in handen van Tarab Instituut Nederland.
Meer informatie en aanmelding: info@tarab-instituut.nl.

Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw bijdrage op rekening NL47 RABO 01360 550 95 t.n.v. Tarab Instituut Nederland o.v.v. ‘Innerlijke balans 2020’.

U ontvangt dan voor aanvang van het weekend een link voor de Zoom-meeting.

zomerretraite compassie 2020

Compassie, zomerretraite over de eenheidsnatuur 29 augustus- 2 september 2020

Compassie, natuurlijke expressie van verbondenheid

zomerretraite over de eenheidsnatuur
met LENE HANDBERG

Compassie is een belangrijke wegwijzer voor het leven; een leidraad voor een liefdevolle omgang met onszelf en de wereld om ons heen. Van essentieel belang in deze kritieke tijd, waarin we mondiaal voor een enorme uitdaging staan, waar we alleen samen kunnen uitkomen.
Unity in Duality, boeddhistische psychologie en filosofie gebaseerd op de Tibetaanse wijsheidstraditie, ziet compassie als natuurlijk gevolg van de ervaring van onze verbondenheid. Door ons te openen voor deze staat, voorbij het fysieke, voorbij taal en emotie, komen we tot diepe harmonie met onszelf, met anderen en met de wereld om ons heen en ontwikkelen we de wijsheid om in deze moeilijke tijden het goede te doen.
De Tibetaanse leraar, Tarab Tulku (2004), introduceerde een aantal bijzondere meditaties om deze natuurlijke staat van harmonie tot ervaring te brengen; zij vormen de kern van deze retraite.

Deze zomerretraite ‘Compassie’ maakt onderdeel uit van de spirituele module van Unity in Duality, maar staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van deze natuurlijke verbondenheid. Een gedeelte van de retraite zal in stilte zijn. De retraite wordt gegeven in het Engels en wordt vertaald naar het Nederlands.


Lene Handberg is hoofddocent en decaan van de opleiding ‘Unity in Duality’, die in meerdere landen van Europa en daarbuiten wordt gegeven. Zij ontwikkelde, samen met Tarab Tulku Rinpoche een studie- en meditatieprogramma, waarmee het Tibetaans Boeddhisme vanuit een psychologisch perspectief wordt ontsloten. Voor zijn dood heeft Tarab Tulku haar gevraagd zijn werk voort te zetten. In dat kader geeft zij workshops en retraites over de hele wereld en verblijft ze, gesteund door onder andere de Dalai Lama, regelmatig in India om de door hem ontwikkelde inzichten ook terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.

Zij wordt geassisteerd door Frances Nijssen en Caroline Vossen.


Praktische informatie

Structuur van de retraite
Deze retraite wordt zodanig georganiseerd dat men, afhankelijk van ieders persoonlijke situatie, op verschillende manieren kan deelnemen. De structuur is die van een ‘cityretreat’, waarbij gedeeltelijk in groepsverband onder leiding van Lene Handberg en gedeeltelijk individueel wordt beoefend.
Na een gezamenlijk ochtendprogramma op locatie met Lene kent het een periode van individuele beoefening in de middag om vervolgens in de avond weer samen te komen, fysiek of on-line, voor uitwisseling, en een eindmeditatie.
Deze individuele beoefening kan naar keuze thuis, op onze locatie of in de natuur (inclusief verblijf op een natuur-camping) worden gedaan. (Voor meer praktische informatie hierover en onze corona-voorzorgsmaatregelen: zie www.tarab-instituut.nl)
Tenslotte bestaat voor mensen die graag het hele programma thuis willen volgen de mogelijkheid om ook de ochtenden te volgen via een on-line-verbinding.

Catering
Wij zorgen voor koffie, thee en fruit. Voor hen die dat willen zijn er tegen kostprijs lunchpakketten te verkrijgen en serveren wij een eenvoudige avondmaaltijd waarvoor je je kunt inschrijven. We hopen op deze manier dat mensen toch zo veel mogelijk hun vrije aandacht bij de beoefening kunnen houden.

Wij kunnen niet voorzien wat de nadere ontwikkelingen rondom het Corona-virus zullen zijn, maar we volgen de richtlijnen van het RIVM inzake afstand houden en persoonlijke hygiëne. Als organisatie menen we dat we op deze manier een verantwoorde retraite kunnen organiseren. We vragen wel van mensen die klachten hebben om niet naar de groepsbijeenkomsten de komen, maar het on-line programma te volgen.

  • Locatie: Piet Gerritszaal, Mgr. Suyslaan 4, Heilig Landstichting (bij Nijmegen)
  • Data: Van zaterdag 29 augustus 9.30 uur tot en met woensdag 2 september 16.00 uur
  • Prijzen: € 350 / kleine beurs € 275 (begeleiding, materiaal, koffie/thee)
  • Aanmelden en info: info@tarab-instituut.nl, vermeld a.u.b. naam en telefoonnummer.
    Laat ook even weten welke optie in principe jouw voorkeur heeft (individuele beoefening op onze locatie, thuis, op de natuur-camping, of hele retraite on-line).

De organisatie van deze week ligt in handen van Tarab Instituut Nederland.

Bericht voor de vrienden van Tarab Ling

Vanuit Tarab Ling is er op 17 maart 2020 een kort verslag verstuurd met wat er met het sponsorgeld van Vrienden van Tarab Ling onlangs gedaan is.

“………..
I also would like to thank you and TIH for all the works that you are doing to make the UD kept going here in India.
Here we get young students who wish to avail for studies but do not have the requisite finance to support their studies.
I greatly appreciate your enthusiasm to help us and I definitely will send pictures from my mobile which I took in January this year. This year in January from 6th to 24th, TL conducted module I part 1 and 2. This was attended by 9 Tibetan students from Sarah College, a branch of Tibetan Dialectic school besides 2 Spanish and 3 Indian students. Many of the students have send their feed back which I will send to you after this mail. They really appreciated the training.

Our Indian students continued to stay for module 2 and did self studies on the missing part of module 1 until the end of February.

I would like to thank you and TIH for all your motivating support.

much regards

Norbu
General Secretary
Tarab Ling Association..”

Een van de “brieven aan de sponsor” van de studenten, lees brief

Tarab Ling teaching jan 2020

De yoga van het non duale (II)

De yoga van het non-duale (II) 2-4 oktober wordt uitgesteld

Een verkenning van het werken met de energie van het lichaam
met Cathy Pawlik

Aan ons fysiek bestaan ligt een subtieler veld ten grondslag: het energetisch lichaam. Een niveau waar lichaam en geest elkaar raken en dat van grote invloed is op ons fysiek en psychisch welbevinden. Vaak zijn we ons daar niet van bewust of gebruiken we het fysieke in strijd daarmee. De yoga van het non-duale opent dit meer subtiele niveau in ons. Meesterschap daarover geeft een natuurlijke kracht en ongekende harmonie aan ons fysiek en mentaal bestaan.

We leren in deze workshop de diepere niveaus van dit veld kennen en kunnen ervaren hoe we ons door deze natuurlijke kracht meer kunnen laten ‘dragen’. Dit zal veelal door fysieke oefeningen en meditatie gebeuren met af en toe een korte inleiding.

Dit weekend is een vervolg op een eerder gegeven weekend in januari 2019 maar kan ook los daarvan worden gevolgd.


Cathy PawlikCathy Pawlik is lid van de trainingsstaf van het Tarab Institute International. Zij ontdekte reeds vroeg de rijkdom van yoga en bezit de graad van meester in de traditie van Shri Mahesh. Zij is ook opgeleid in de Tibetaanse yoga en al vele jaren een succesvol leraar in de non-duale yoga in Frankrijk. Haar ontmoeting met Unity in Duality is van beslissende invloed geweest op haar werk, waarin ze, zowel in Frankrijk als daarbuiten, mensen begeleidt naar een steeds dieper lichaamsbesef.

Praktische informatie

Data:
19-21 juni 2020 verplaatst naar 2-4 oktober
uitgesteld i.v.m corona situatie in Frankrijk (code rood voor woonplaats Cathy)

Tijden
vrijdag 19.00-21.00 uur
zaterdag 10.00-17.00 uur
zondag 10.00-16.00 uur

Plaats
Jewel Heart Centrum, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen

Kosten
€ 125,- bij open inschrijving
€ 110,- voor UD-studenten
kleine beurs € 85,-

De workshop wordt in het Engels gegeven en naar het Nederlands vertaald.

De organisatie van dit weekend ligt in handen van Tarab Instituut Nederland
Meer informatie: info@tarab-instituut.nl

Download flyer

 

Aanmelden
Stuur een mail aan info@tarab-instituut.nl, vermeld a.u.b. naam, adres en e-mail.
Inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling op rekening NL47 RABO 01360 550 95 t.n.v. Tarab Instituut Nederland o.v.v. ‘yoga van het non-duale II’ en uw naam.

Introductiecursus_2020_TIN front

Start nieuw introductieprogramma Psychologie en Filosofie van de onderlinge verbondenheid 18 en 19 april 2020

Uitgesteld i.v.m. Corona crisis !!!

De wereld om ons heen wordt steeds groter, overweldigender en complexer. We worden digitaler, mobieler, flexibeler in ons leven van alledag, in onze relaties en zelfs in onze identiteit. Er komt veel meer informatie en kennis op ons af dan we kunnen verwerken. Waar vinden we stabiliteit in deze hectiek? Hoe blijven we met elkaar in verbinding? En hoe geven we richting aan ons leven?
Het Tibetaans Boeddhisme, met haar inzicht dat de wereld voortdurend in verandering is en geen fundamenteel houvast biedt, stelt zich al eeuwen deze vraag. Haar antwoord is het zoeken naar een diepere verbinding met onszelf en de wereld om ons heen. Unity in Duality plaatst dit in een moderne context voorbij religie en cultuur. We leren de dynamieken in onze geest kennen en hoe deze door meditatie te transformeren.
Dat brengt ons in contact met een natuurlijke stabiliteit. Een grond die niet leidt tot verstarring of terugtrekken in een eigen wereldje maar onze relaties verdiept en wijsheid laat vinden in deze complexe wereld. Het vinden van rust in de beweging, van eenheid in de dualiteit.

In een korte cyclus van vijf weekenden en een zomerretraite wordt verkend welke gelaagdheid deze onderlinge verbondenheid kent, hoe we deze in meditatie kunnen ervaren en welke inzichten dat brengt voor de uitdagingen van onze tijd. Dit wordt zowel theoretisch benaderd als in bijzondere meditaties beoefend.

Deze introductie kan zowel als zelfstandig programma worden gevolgd als gezien worden als een opstap naar de driejarige Opleiding ‘Unity in Duality’.

Doelgroep
De training is bestemd voor iedereen zich vanuit persoonlijke en/of professionele interesse met deze materie wil uiteenzetten. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Meer  inhoudelijke informatie is te vinden op deze site onder Opleidingen en in de flyer

Wilt U meer informatie ? Dat kan door het invullen van dit formulier. U wordt gebeld.
Wilt U zich aanmelden voor de introductiecursus? Vul dan dit formulier in.