Het Mandala-principe_ innerlijke en uiterlijke harmonie 18-22 mei

Het mandala principe, vijfdaagse retraite 18-22 mei

“vijfdaagse Mandala retraite  van 18-22 mei is geannuleerd”

Het Mandala principe, innerlijke en uiterlijke harmonie

Een vijfdaagse workshop met Lene Handberg

De klimaatcrisis daagt ons uit om onze relatie met de natuur fundamenteel te veranderen.

De natuur is een ingenieus systeem waarin alle onderdelen op elkaar inwerken. Zij leert ons veel over de onderlinge verbondenheid, een van de kernbegrippen uit het Tibetaans Boeddhisme en kent een enorm zelfhelend vermogen omdat het hele systeem uiteindelijk is gericht op balans en harmonie.

In deze vijfdaagse workshop staat het mandala-principe van de vijf elementen centraal. Deze elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte maken deel uit van onszelf en van de ons omringende natuur. Wanneer we contact maken met deze subtielere velden krijgen we inzicht in hoe we mentaal en fysiek beter in balans kunnen komen. Dat ervaren brengt harmonie in onszelf, onze relatie met de omgeving en in ons handelen. De bijzondere meditaties die Tarab Tulku hiervoor ontwikkelde vinden gedeeltelijk plaats in direct contact met de natuur en maken soms ook gebruik van creatieve middelen.


Lene Handberg is hoofddocent en decaan van de opleiding ‘Unity in Duality’, die in meerdere landen van Europa en daarbuiten wordt gegeven. Zij ontwikkelde, samen met Tarab Tulku Rinpoche een studie- en meditatieprogramma, waarmee het Tibetaans Boeddhisme vanuit een psychologisch perspectief wordt ontsloten. Voor zijn dood heeft Tarab Tulku haar gevraagd zijn werk voort te zetten. In dat kader geeft zij workshops en retraites over de hele wereld en verblijft ze, gesteund door onder andere de Dalai Lama, regelmatig in India om de door hem ontwikkelde inzichten ook terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.

Zij wordt in deze workshop geassisteerd door Caroline Vossen en Frances Nijssen, beiden lid van de Internationale staf van Unity in Duality.


Praktische informatie

In tegenstelling tot eerdere berichten organiseren wij een vijfdaagse workshop over dit thema. Enige ervaring met meditatie is gewenst.

Data: donderdag 18 t/m maandag 22 mei 2023
Kosten: € 410 (kleine beurs € 345)
Tijden: 9.30 tot 17.00 uur
Plaats: Piet Gerritszaal, Mgr. Suyslaan 8, Heilig Landstichting (bij Nijmegen)