weekend-workshop-Nearness-to-oneself-openness-to-the-world-2024-6-7-april

Weekend workshop ‘Nearness to oneself, openness to the world’ 6-7 april 2024

een weekendworkshop over onderlinge verbondenheid als natuurlijke grond voor maatschappelijke actie

Een van de bekendste kritiekpunten op het gebruik van meditatie is de vraag of we hierdoor niet slechts beter bestand raken tegen ongewenste situaties; wat kan leiden tot berusting. Bijvoorbeeld als meditatie wordt ingezet als remedie bij structureel overbelaste werknemers.

Natuurlijk zit dat risico er soms in, maar niet als meditatie de diepere lagen van ons bewustzijn en daarmee ook van de werkelijkheid raakt. Daar, voorbij onze individualiteit, ontvouwt zich de ervaring van onderlinge verbondenheid van alles, een natuurlijke veranderkracht om ons leven en de wereld meer in harmonie vorm te geven. Een kracht die we meer dan ooit nodig hebben om een antwoord te vinden op de grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment.

In deze workshop staan meditaties centraal waarin we deze kracht kunnen ervaren om zo tot wijs handelen te komen. Deze meditaties worden ondersteund door een aantal inleidingen over de psychologie en filosofie van het relationele. Samen openen ze in ons een natuurlijke grond voor maatschappelijke betrokkenheid en actie.


Begeleiding: Frances Nijssen en Caroline Vossen.

Frances Nijssen is zelfstandig gevestigd organisatiepsycholoog, supervisor en coach. Zij is als leiderschapstrainer verbonden aan verschillende instituten en gespecialiseerd in transformatieve processen. Zij beoefent sinds 1994 verschillende boeddhistische tradities. De laatste jaren houdt zij zich intensief bezig met spiritualiteit als grond voor sociale actie.

Caroline Vossen is klinisch psycholoog, psychotherapeut en supervisor en werkzaam in de klinische praktijk als behandelcoördinator bij PsyQ Arnhem en Enschede.

Beiden hebben de titel van Semrig Thablam Mawa (STM) in Unity in Duality en maken deel uit van de internationale staf van het Tarab Instituut.


Praktische informatie

Dit weekend is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. Heb je al ervaring met mindfulness, meditatie of boeddhisme dan is dat prettig.
N.B. deze workshop geaccrediteerde nascholing is bij de VMBN voor mindfulnesstrainers, voor 12 punten.

Data:
6 en 7 april 2024

Tijden
zaterdag 9.30-17.00 uur
zondag 9.30-16.00 uur

Plaats
Plaats: Jewel Heart – Asangazaal,
Hatertseveldweg 284, Nijmegen

Kosten
€ 110
€ 75 voor UD-studenten en kleine beurs

Meer informatie: info@tarab-instituut.nl

Inschrijving via het formulier.

Het Tarab Instituut Nederland maakt deel uit van het Tarab Institute International. Voor meer informatie over onze activiteiten: www.tarab-institute.org en www.tarab-instituut.nl


‘If we would realize how interrelated we are, we would take great care of the others and the world, since they are part of ourselves’

Tarab Tulku XI