Retraite: “Dzogchen, onze natuurlijke staat” 22-26 okt.2022

met LENE HANDBERG

In het boeddhisme gaan we ervan uit dat we van nature vrij en verlicht zijn. Een natuur die verborgen ligt in de diepere lagen van ieders bewustzijn en tevens de diepste aard van alle bestaan is. Dat meer ervaren legt een stevige grond in verbondenheid onder ons bestaan.
Vaak wordt de weg daar naar toe gezien als een langzaam proces, van regelmatig oefenen, met vallen en opstaan. De Dzogchen-benadering is van een compleet andere orde. Zij wordt ook wel het ‘onmiddellijke’ pad genoemd waarbij de diepste aard van het bestaan direct wordt benaderd.

Deze directe benadering omvat specifieke meditaties die een onverwachtse eenvoud kennen maar tegelijkertijd ontregelend zijn voor onze gewone manier van reageren en zelfs van mediteren. Dat maakt hen simpel van instructie, tegelijkertijd lastig om meesterschap over te krijgen.
Tarab Tulku heeft een eigen benadering van deze diepste natuurlijke staat ontwikkeld, waarbij hij gebruik maakt van onze alledaagse ervaringen om de natuurlijke staat van eenheid te openen.

Deze retraite is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in deze benadering; enige ervaring met meditatie is vereist.


Lene Handberg vJWe zijn erg blij dat Lene Handberg deze retraite wil begeleiden. Zij onderwijst de Dzogchen zoals zij daarin is ingewijd door Tarab Tulku XI, een belangrijk Tibetaanse leraar die lange tijd in het westen leefde en lesgaf.
Zij ontwikkelde samen met hem Unity in Duality, een training in de boeddhistische psychologie en filosofie, waarvan zij sinds zijn dood hoofddocent is. Deze opleiding wordt in een groot aantal landen gegeven. Zij verblijft in dat verband ook regelmatig in India om het door hem ontwikkelde programma terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap.

Zij wordt geassisteerd door: Frances Nijssen en Caroline Vossen, stafleden van het Tarab Instituut International


Praktische informatie

Locatie: The Land of Now Veenweg 9a, 9628TW Siddeburen, Nederland

Data retraite: van zaterdag 22 oktober 10.00 uur tot en met woensdag 26 oktober 17.00 uur

Prijzen:
€ 650 all in (volpension en trainingsgeld);
studenten UD en kleine beurs € 575
U slaapt in een tweepersoonskamer. Het is helaas niet meer mogelijk te kiezen voor een 1-persoonskamer. U kunt in het aanmeldingsformulier eventueel aangeven met wie u een kamer wil delen.

De organisatie van deze week ligt in handen van Tarab Instituut Nederland
Meer informatie: info@tarab-instituut.nl

Aanmelden: via aanmeldingsformulier