Uitgelicht bericht
Mandala weekend img

Lucht, vuur, aarde, water (Mandala) weekendworkshop 6-7 januari 2018

een weekendworkshop over de elementaire krachten van ons bestaan met:
Cecilia Innanen (STM)
6 en 7 januari 2018

Het begrip Mandala, hoewel niet altijd even bekend, speelt in verschillende mystieke tradities een belangrijke rol. In essentie staat ze voor een diepere aard van de werkelijkheid, van waaruit de ervaring, van onszelf en de ons omringende wereld, vorm krijgt. De kwaliteit van deze ervaring is direct afhankelijk van de kwaliteit van dit diepere krachtenveld. Interventies op dit niveau kunnen daarom een grote helende kracht hebben.
In dit weekend zullen we o.a. op fysiek, psychologisch en spiritueel niveau deze basiskrachten en hun werking leren kennen; ook zullen we verschillende manieren van harmoniserende interventie beoefenen.

Cecilia Innanen heeft de graad van Semrig Thablam Mawa Degree in de boeddhistische psychologie en filosofie en is een van de oudste studenten van Tarab Tulku Rinpoche. Ze heeft een lange ervaring in de psychiatrie, ook als supervisor en trainer.  Ze is zelfstandig gevestigd als supervisor en therapeut, lid van de Educational Board van het Tarab Institute International en geeft van daaruit les in verschillende landen in Europa en India.

Praktische informatie.

 • Tijden : zaterdag 10.00-17.00 uur/ Zondag 10.00- 16.00 uur. 
 • Plaats: Piet Gerritszaal, Monseigneur Suyslaan 4, Heilig Land Stichting
 • Kosten: €110,- bij open inschrijving/ €100,- voor UD-studenten/ kleine beurs €75,- 

De workshop wordt naar het Nederlands vertaald. Voor een lunch wordt gezorgd.

Aanmelden: info@tarab-instituut.nl, vermeld a.u.b. naam, adres en e-mail.
Inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling op rekening NL47 RABO 01360 550 95 t.n.v. Tarab Instituut Nederland ovv ‘mandala 2018’.

Facebook highlight

Lijkt het je leuk om een weekendworkshop te volgen in het buitenland. Dan is nu je kans. Frances Nijssen zal 25 en 26…

Geplaatst door Unity in Duality Nederland op zondag 29 oktober 2017

Droomyoga img

Droomyoga zomerretraite 29/6-4/7/2018

zomerretraite over het werken met dromen en het droombewustzijn

Docent: Lene Handberg

Datum en tijd: vrijdagavond 29 juni tot en met woensdagmiddag 4 juli 2018

Als we in slaap vallen, richten we onze aandacht op een natuurlijke manier naar binnen. We bereiken zo vanzelf een andere staat van bewustzijn. Droomyoga, het beoefenen van meditatie tijdens de droom, maakt hier gebruik van. Hoewel droomyoga een van de hogere vormen van spirituele praktijk is, hebben ook de beoefeningen in het beginstadium al een krachtig effect op onze geest.
Deze week leren we de achtergronden van droomyoga kennen, luciditeit in de droomstaat ontwikkelen en hoe te werken met dromen in het kader van persoonlijke en spirituele groei.

Lene Handberg onderwijst de droomyoga zoals zij daarin is ingewijd door Tarab Tulku XI, een belangrijk Tibetaanse leraar die lange tijd in het westen leefde en lesgaf. Zij ontwikkelde samen met hem Unity in Duality, een vierjarige training in de boeddhistische psychologie en filosofie,  waarvan zij sinds zijn dood hoofddocent is.

Locatie: Meeuwenveen, Havelte

Prijzen: € 695,- all in (volpension en trainingsgeld) ; studenten UD € 595,-; kleine beurs € 495,-.

Meer info en aanmelding: info@tarab-instituut.nl

TIN home nieuw sept 2017

TIN website update

De TIN website heeft een forse update ondergaan. De vormgeving is op verschillende punten aangepast maar daarnaast is inhoudelijk ook wat toegevoegd waarvan de highlights hieronder staan.

 •  “Tarab Ling” is een nieuw menu item en pagina over Tarab Ling en hoe Vrienden te worden van Tarab Ling.
  Op deze pagina ook een video van Tarab Ling en de inauguratie.
 • Op de “Home” pagina is een video van Tarab Tulku toegevoegd en 2 social media knoppen voor de TIN Twitter en Instagram
 • Op de “Unity in Duality” pagina wordt  de opleiding wat overzichtelijker gepresenteerd, zo ook de workshops en retraites, alles onder een menu knop.
 • De “Publicaties” pagina presenteert nu ook alle boeken en media die in de openbare verkoop zijn.
 • Bij de “Agenda”  wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen activiteiten alleen voor de opleiding/studenten, en openbare activiteiten,
 • “Contact” kan nu ook vanuit de website met een contactformulier, dat dan naar het secretariaat verstuurd wordt.
Main teaching building

Bericht van Tarab Ling mei 2017

Dear all,

Many greetings from Tarab Ling. I want to share that the UD training of 4.5 months in collaboration Dalai Lama Institute of Higher Education, University of Mysore has been successfully concluded on 13th may. We had 17 participants from Europe, the US, Tibetans and Indian who participated in this training.

Tarab Ling in collaboration with DLIHE is again organizing the same training in 2018. Please help us in announcing at your respective institutes. Please refer the attachment for details.

Thank you
warm regards
Norbu Wanghuk
General Secretary
Tarab Ling Association

Studiedag: Trauma vanuit spiritueel perspectief, 14 oktober 2017

Datum: 14 oktober 2017, Tijd: 10.00-17.30
Locatie: Jewel Heart Nijmegen, Hatertseveldweg 284, Nijmegen
Bijdrage in de kosten: € 40,- ( kleine beurs € 25,-)
Rekeningnummer: NL47 RABO 01 36 0550 95 t.n.v. Stichting Tarab Instituut te Nijmegen.
Meer info en aanmelding: info@tarab-instituut.nl vermeld a.u.b. naam, adres en e-mail.

Trauma is een veelgebruikt begrip geworden. Nu het spirituele domein zich steeds meer met het psychologische vervlecht, is het interessant om eens te onderzoeken hoe vanuit het spirituele tegen ‘trauma’ en het werken daarmee wordt aangekeken.
Unity in Duality, met haar nauwkeurig uitgewerkt inzicht in de dynamieken tussen lichaam, geest en onze ervaring van de werkelijkheid, kan bij uitstek een verhelderende kijk op deze materie geven.
Vandaar dat we drie therapeuten uitgenodigd hebben, die vanuit verschillende therapeutische achtergronden de UD-training hebben gevolgd, om aan deze dag een bijdrage te leveren Alle drie hebben ze in hun praktijk veel ervaring hebben met het werken met trauma. Zij zullen in de ochtend zowel een korte inleiding geven als daarover met elkaar in gesprek te gaan.
Er is ook ruimte om tot uitwisseling met deelnemers te komen.
In de middag zullen onder andere de drie keynote-sprekers een workshop geven waarin zij hun specifieke manier van werken met trauma zullen laten ervaren.

Deze dag wordt georganiseerd voor alle studenten van de verschillende opleidingsgroepen van Unity in Duality, Boeddhistische Psychologie en Filosofie en is ook toegankelijk voor andere belangstellenden met een boeddhistische of psychologische achtergrond.

Als sprekers zijn uitgenodigd:

Christine Klett Esters, is doctor in de klinische psychologie en was lange tijd werkzaam als hoofdbehandelaar in een verslavingskliniek. Sinds 1987 heeft ze ook een eigen praktijk als psychotherapeut, waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in Gestalt-therapie (FPI), gezinstherapie en hypnotherapie. Haar bijzondere belangstelling gaat uit naar het onderzoeken van verschillen tussen oosterse en westerse psychologische concepten zoals narcisme. Ze heeft de graad van Semrig Thablam Mawa (STM) in Unity in in Unity in Duality, Buddhist Philosophy and Psychology.

Ton Backus, supervisor, coach en therapeut. Zij was jarenlang als hoofddocent verbonden aan de Postacademische Opleiding tot Mindfullnesstrainer van de Radboud Universiteit en was opleider aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ze heeft de graad van Semrig Thablam Mawa (STM) in Unity in Duality, Buddhist Philosophy and Psychology.

Caroline VossenCaroline Vossen is klinisch psycholoog en psychotherapeut en als behandelcoordinator en docent Klinische Psychologie verbonden aan de Radboud Universiteit. Ze heeft gepubliceerd over de behandeling van burn-out-klachten en over motivatie bij psychologische processen. Ze heeft de graad van Semrig Thablam Mawa (STM) in Unity in Duality, Buddhist Philosophy and Psychology.

 

Lene Handberg op Mind and Life Europe 25 aug 2016

Hoofddocente Lene Handberg is uitgenodigd om te spreken op de European Summer Research Institute van Mind&Life, de organisatie die bekend is van de dialogen tussen de Dalai Lama en oosterse en westerse wetenschappers.

De topbijeenkomst heeft dit jaar als thema “Contemplative Training: from Physiological Plasticity to Societal Changes” en vindt plaats in Duitsland van 22-28 augustus.

Lene zal samen met de bekende Zen-leraar Joan Halifax een bijdrage verzorgen.

header-mind-and-life-europe LH JH copy

Nieuwe “Tarab Ling Newsletter” (juni 2016)

Er is een nieuwe “Tarab Ling Newsletter”, die je kunt bekijken/downloaden op de Internationale site.

TL NEWSLETTER 3 2016 ENOnderwerpen:

 • Finishing the building works
 • Beginning of a new UD training , 21st Dec to 30th December
 • UD graduation exam first time at Tarab Ling
 • Retreat: Jan 18th to 29th 2016
 • Supervision of Graduate Paper Writing Feb 14th to 1st March
 • Ven. Prof Samdhong Rinpoche’s visit at Tarab Ling
 • Workshop on Inner Climate and Quest for Environmental Sustainability
 • Letting out the Tarab Ling campus
 • UD RELATED PROGRAM AT TARAB LING Summer 2016 – Spring 2017
 • A brief Description of the courses offered here at Tarab Ling
 • Announcement of the conference on environmental sustainability
 • Friends of Tarab Ling
 • You can help Tarab Ling institute